Hoe maak je Vietnamese koffie?

Hoe maak je Vietnamese koffie?

Vietnamese koffie

Koffie voor alle smaken – Het handelsmerk van Vietnamese koffie

Traditioneel genieten de Vietnamezen van hun phin-gefilterde koffie met een scheutje gecondenseerde melk (cà phê sữa) – het perfecte tegenwicht. Met de sterke, smaakvolle aard van de koffie zelf, versterkt de toegevoegde zoetheid van gecondenseerde melk alleen maar de echte koffiesmaak, waardoor deze krachtige tonic genuanceerder wordt in zijn smaakprofiel. Het wordt warm geserveerd of als ijskoffie, dus gooi gerust een paar ijsblokjes of een handvol gemalen ijs in een glas van je brouwsel. Het is een ongelooflijk veelzijdige drank, dus voel je vrij om gecondenseerde melk toe te voegen of je brouwsel puur te drinken als je dat liever hebt.

Hoe wordt traditioneel Vietnamese koffie bereid en genoten?

Vandaag de dag is koffiebereiding in Vietnam bijna een ritueel op zich. De druppelkoffiemethode is alomtegenwoordig – koffie wordt gezet in een aluminium druppelfilter dat bekend staat als een phin. Vergelijkbaar met een cafetière bestaat de phin uit een klein kopje, een filterkamer en een deksel.

Zijn eenvoud maakt het ook tot een kunstzinnig proces. Het bereiden van de koffie met de phin kan een meditatieve ervaring zijn terwijl je het opzet boven je favoriete kopje of glas en vervolgens kijkt naar de betoverende druppels van donkere, geurige vloeistof die één voor één vallen

Dit is een smaakvolle, weelderige onderbreking van de chaos van het dagelijks leven. De langzame druppelbrouwmethode stelt ons in staat even achterover te leunen en zowel het proces als het product te genieten – beide even mooi. Met zijn oorsprong in Vietnam is het geen wonder dat de drank zo populair is in de bruisende steden van het land.

Koffie is in Vietnam niet alleen een ochtenddrank – het wordt de hele dag door genoten, zelfs ‘s nachts, thuis en in cafés, of naast kraampjes langs de straat. Dit is een drank boordevol smaak. Sterke, krachtige smaakprofielen zijn kenmerkend voor Vietnamese koffie, omdat de langzaam donker geroosterde Robusta-bonen doorgaans veel bitterder zijn dan hun Arabica-tegenhanger.

Meest gestelde vragen over Vietnamese koffie

Heb ik een papieren filter nodig?2022-03-20T16:18:16+01:00

Nee! De phin is er trots op dat je koffie kan filteren zonder papier en dus zonder afval.

Wat is een phin koffie filter?2022-03-20T15:42:35+01:00

De Vietnamese phin of phin-filter is een hulpmiddel voor het zetten van koffie dat het meest voorkomt en populair is in Vietnam.

Ga naar de bovenkant